Upriser Mind

Erre jó az almaecet!

2021. június 09. - wakeupmankind

826617.jpg

Sokoldalúsága ellenére méltatlanul elhanyagolt élelmiszerünk az almaecet, pedig az egészségre gyakorolt kedvező hatása régóta közismert. Cikkünkben bemutatjuk, mi mindenre is jó!

1. SEGÍT A FOGYÁSBAN

A fogyókúrázók körében régóta kedvelt kiegészítő az almaecet, nem alaptalanul. Segíti az emésztést, ezáltal a kilóktól való megszabadulásban igen hatékony fegyver. Megszűnteti a székrekedést és a puffadást is. Étkezés előtt egy 20-25 perccel igyál meg egy pohár vizet, amelybe előzőleg két teáskanálnyi almaecetet kevertél. Csökkenti az étvágyat, így nem eszed túl magad.

2. VÉRTISZTÍTÓ HATÁSÚ

Az almaecet tisztítja a vért, csökkenti az LDL ("rossz") koleszterin szintjét, segít feloldani az erek falán képződőtt plakkokat, illetve megakadályozni az újabbak kialakulását. Erősíti a szívet, így érdemes naponta fogyasztanod, ha magas a koleszterinszinted, vagy magas a vérnyomásod. E célból reggel, éhgyomorra két teáskanálnyi almaecettel kevert vizet igyál meg.

3. SZÉPPÉ TESZI A BŐRT

Mind belsőleg, mind külsőleg használható az arcbőr szépítésére. Ha gyors segítség kell pattanások ellen, hígított almaecetes vattapamaccsal kend be a problémás területet, hagyd megszáradni, majd mosd le langyos vízzel. Ezt követően nyugodtan használd a megszokott hidratáló krémedet. 

4. KÖRNYEZETBARÁT TISZTÍTÓSZER

8-diy-ways-to-clean-your-home-with-apple-cider-vinegar.jpg

Fillérekbe kerül, mégis hatásosan veszi fel a harcot a vízkő ellen, de az ablakokat is csillogóvá varázsolhatod vele. A konyhapult, a konyhai eszközök csíramentesítésére is kiválóan alkalmas.

5. LÚGOSÍT

A szervezet elsavasodása melegágya a bakteriális fertőzéseknek, a gombáknak és még a komolyabb egészégi gondoknak is. Bár a nevében ott a sav, a szervezetet mégis lúgosítja, megvédve ezzel a fent említett problémáktól.

6. NORMALIZÁLJA A VÉRCUKORSZINTET

Kutatások szerint a kettes típusú (nem inzulin-depedens) cukorbetegeknél az almaecet rendszeres fogyasztása csökkenti a vércukorszintet, így akár a kezdeti stádiumban lévő diabétesz akár vissza is fordítható. Éppen ezért az inzulinrezisztenciában szenvedőknek is erősen javasolt a fogyasztása, mivel javítja az inzulinérzékenységet, jó hatással van a hasnyálmirigyben található inzulintermelő sejtek működésére is.

7. SEGÍTI A MÁJMŰKÖDÉST

A májunk számos feladatban vesz részt, ezek közül a legfontosabb a méregtelenítés. E szervünk rengeteg méreganyaggal találkozik nap mint nap, az almaecet viszont segíthet tehermentesíteni a májat, megkönnyítve ezzel a munkáját, amiért még az alakod és a bőröd is hálás lesz.

 

süti beállítások módosítása