Upriser Mind

Így javítsd a nyirokrendszered működését!

2021. június 11. - wakeupmankind

10-ways-to-improve-your-lymphatic-system-function.jpg

A nyirokrendszer a szervezet két fő keringési rendszerének egyike. Elsődleges feladata az immunsejtek és az elhalt sejtrészekkel való munka a szervezetben, segít azokat eltávolítani. Azonban gyakran elhanyagoljuk, nem foglalkozunk vele túl sokat, pedig az elégtelenül működő nyirokrendszer komoly problémák okozója lehet. Cikkünkben elolvashatod, mely módszerek segítenek e fontos rendszer működésének serkentésében.

1. JÓGA

Bármilyen sport elősegíti a nyirokrendszer tisztulását, a jóga azonban különösen alkalmas erre, mivel rengeteg póz finomat összenyomja a felszínhez közeli nyirokcsomókat, elősegítve ezáltal a nyirokfolyadék keringését.

2. GYÓGYNÖVÉNYEK

A gyógynövények nagyszerű eszközei a nyiroktisztításnak. A legalkalmasabbak erre a máriatövis, amely elsősorban májregenráló hatásáról ismert, azonban a nyirokrendszerre is kedvező hatással van, a gyermekláncfű és a közönséges galaj.

3. IZZADÁS

Az izzadás régi, jól bevált módszere a nyirokkeringés serkentésének, mivel a verítékkel együtt rengeteg méreganyag távozik, megkönnyítve ezzel a nyirokrendszer munkáját. Ez történhet sporttal vagy szaunázással is.

gettyimages-489225377-5a8de97369ef4718b41776879d8f17b0.jpg

4. VÍZ

Elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás a nyirokrendszer jó működéséhez. Az elégtelen vízbevitel következménye az elégtelenné váló nyirokkeringés, amely vizesedésben, pattanásokban, fejfájásban és egyéb változatos tünetekben nyilvánul meg.

5. MASSZÁZS

A masszázs javítja a nyirokrendszer működését, és enyhítheti a krónikus fáradtság tüneteit is. Az olyan masszázstechnikák, mint a kötőszöveti masszázs, elősegítik a nyirok áramlását és elvezetését is.

 

süti beállítások módosítása